Sofa’s

Reeds 50 jaar geleden was Hemelaer een pionier met de verkoop van lederen bankstellen. Mohair, skai en stof waren toen de meest gebruikte materialen. Huidig heeft Hemelaer Interior nog steeds een ruime keuze aan lederen bankstellen in zijn showroom staan. Wij beschikken over een up to date aanbod in onze toonzaal.
In de zaak kan u kennismaken met de verschillende kwaliteiten van leder: We hebben beschermde leders, minder beschermde leders en zuiver aniline leders. Wij hebben lederen huiden met een fijne nerf, een gemiddelde nerfstructuur en leders met een grove nerfstructuur. Wij hebben dunne en dikke lederen vellen. Graag leggen wij u dit uit bij een bezoek aan de zaak.

Een lederen bankstel is in vergelijking met een stoffen zetel meestal vast gestoffeerd. De lederen hoezen van de karkas zijn niet afneembaar. De rug- en zitkussen daarentegen zijn meestal wel uitneembaar en ook afneembaar met ritsen.

Naar duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en onderhoud toe is een leder het makkelijkste te onderhouden. Het reinigen doe je eenvoudig met water en speciale leathersoap; het voeden doe je met een speciale ledercrème. Beide producten kan u steeds bij ons in de zaak bekomen.