Tapijten

Hemelaer interior bied u de keuze tussen handgetufte en handgeknoopte tapijten. Deze hoogwaardige tapijten zorgen voor de finishing toutch van uw interieur.

Het gebruik van uitsluitend natuurlijke garens zoals wol, linnen, zijde, bamboe en mohair creëert een zacht en aangenaam comfort. U kan de natuurlijke garens onderling ook nog met elkaar combineren. Bv wol + linnen, wol + zijde, bamboe + wol, enz.

Al deze mogelijkheden zijn in een groot pallet van verschillende kleuren verkrijgbaar. Vermits alles op bestelling gemaakt wordt, bepaalt u de exacte afmeting van de tapijt.

U krijgt een gepersonaliseerde tapijt op maat.

Voor onze handgetufte tapijten wordt enkel met de zachte Nieuw-Zeelandse wol getuft. (Tibetaanse wol is bv harder). U hebt de keus uit 4 verschillend poolhoogtes:

– 16 mm of 20 mm: deze worden eerder voor onder de eetkamer gebruikt.
– 40 mm of 60 mm: dit zijn de langharige tapijten die aan het salon gebruikt worden.

Huidig wordt ook de vezel van Bamboe gebruikt om tapijten te tuften. Bamboe wordt steeds kortpolig verwerkt. Het voelt heel zacht en aangenaam aan. Deze tapijten zijn steeds op bestelling en worden geheel op uw wensen en afmetingen afgewerkt.

Hemelaer Interior heeft ook handgeweven tapijten. Deze tapijten zijn in verschillende standaardmaten en standaard kleuren relatief vlot leverbaar.

U hebt hier de keuze in wol gecombineerd met kunstzijde alsook volledig kunstzijde (synthetische vezel). Deze laatste heeft als voordeel dat mensen die allergisch zijn aan huisstofmijt geen problemen hebben met dit soort tapijt en hun interieur.

De handgeknoopte tapijten komen uit Nepal en worden ook vervaardigd met 100 % zachte Nieuw-Zeelandse wol en in 1e kamgaren.(1 e keus wol) Deze bijzonder luxueuze tapijten zijn te verkrijgen in 60.000 of 90.000 knopen.(dichtheid van het geknoopt tapijt) U kiest uw tapijt in de kleur dat u wenst en op de afmeting dat u wenst. U kan deze handgeknoopte matten volledig effen of met een al dan niet sobere tekening bekomen. Hiervan ontvangt u van ons een technische tekening met alle afmetingen en specificaties . Van zodra u deze goedkeurt wordt de productie opgestart.

Mag het nog iets meer zijn? Dan worden deze wollen tapijten extra met zijde geknoopt. U hebt dan nog de mogelijkheid te kiezen in 30% zijde met wol, of 50 % zijde met wol. Ook hier ontvangt u van ons een technische tekening die samen besproken wordt alvorens in productie te gaan.

Al deze bovenvermelde tapijten kan u in onze zaak komen bewonderen. Meet eerst thuis even na en schrijf uw afmetingen op alsvorens tot de zaak te komen.