Blog

Een dressing op maat in 4 stappen

In sommige woningen – of het nu nieuwbouw of een renovatieproject is – benutten bestaande of standaardkasten in een dressing of slaapkamer niet altijd de volledige ruimte. Dan is maatwerk de ideale oplossing. Een dressing op maat bij Hemelaer Interior betekent ook echt helemaal op maat: van kleuren, afwerking tot inrichting, alles kan je zelf kiezen en samenstellen. Met ons advies komen we samen tot een prachtig resultaat waar je jarenlang van geniet en wat de waarde van je woning verhoogt als je later wil verkopen. 

Bij Hemelaer Interior begeleiden we je graag in heel het proces in 4 stappen. Je ontdekt ze in deze blog!

Laat je inspireren

Inspiratie zit overal en het is vooral belangrijk dat jouw dressing op maat helemaal bij je past. Laat je inspireren in onze showroom, in magazines of bijvoorbeeld op Pinterest. Zoek inspiratie over de mogelijkheden voor de indeling van de kast, want er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. 

De juiste afmetingen

Een dressing op maat staat of valt met de juiste afmetingen. Voor een eerste inspiratiemoment in de showroom, is het handig als je de ruwe afmetingen meeneemt van de ruimte waar de dressing of maatkast mag komen.

De ruimte waar de dressing op maat komt, bepaalt voor een stuk welke mogelijkheden we allemaal kunnen benutten. Schuifdeuren, plooideuren of draaideuren? Een hoekkast die de extra ruimte creëert? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. 

In een latere fase komt ons professioneel team de correcte maten opnemen, zowel voor het binnenwerk als de afwerking aan de zij- en bovenkanten van de kast. Je dressing op maat is steeds tot in de puntjes afgewerkt, dankzij de juiste afmetingen.

De perfecte inrichting

Legplanken, kapstokhouders, broekhouders, schuiven met of zonder extra onderverdeling,… De inrichting van de kast wordt helemaal op je wensen afgestemd. Draag je veel maatpakken of jurken voor het werk en in je vrije tijd? Dan zorgen we dat alles netjes opgehangen kan worden. 

Handtassen of schoenen die mooi uitgestald mogen worden, krijgen hun eigen plekje in de spotlight dankzij legplanken op verschillende hoogtes. We gaan in gesprek om te ontdekken hoe je woont, werkt en wat je in je vrije tijd doet. Dit bepaalt allemaal mee de perfecte inrichting van je dressing op maat.

 

Accenten die het afmaken

En last but not least: de accenten die het afmaken. Kies de kleur voor het binnen- en buitenwerk van de kast, een matte of glanzende afwerking, accenten aan de binnenkant van de kast, LED-verlichting in de kast, open stukjes kast ingewerkt in het geheel,… 

We stellen je dressing of kast helemaal samen op maat van jouw wensen. Uiteraard staan we je graag bij met gepast advies. 

Kom langs in de showroom voor een dressing of kast op maat tussen 18 en 30 november om te genieten van gratis opmeten thuis, speciale condities en gratis plaatsing van je dressing op maat. 

 

Tot binnenkort, bij Hemelaer Interior – Blancefloerlaan 61, 2050 Antwerpen