Durlet

De namen Durlet en Hemelaer worden door velen na elkaar als ook door elkaar uitgesproken. Dit heeft te maken met de intensieve samenwerking die al 52 jaar standhoud. Grootvader Hemelaer heeft Durlet nog weten beginnen met 2 modellen in een hangar.

Durlet is een Belgisch en Vlaams topproduct. Bij Durlet wordt alles nog op dezelfde, traditionele manier geproduceerd zoals vroeger, en dat kan je van niet veel leveranciers meer zeggen.

De ongeëvenaarde kwaliteit, het personaliseren en flexibiliteit zijn de grote troeven van Durlet. Moet de zetel wat steviger of wat zachter, wat hoger of wat lager, bij Durlet kan er heel veel. De klant, consument is hier nog koning.  Durlet verwerkt in hoofdzaak leder maar door de jaren heen hebben zij een mooie stoffen collectie uitgebouwd.

Durlet werd reeds talloze keren gelauwerd voor haar inspanningen op gebied van designmeubels. Het ontvangt in 1986 in New York de design prijs “Roscoe Award”; in 1988 worden ze genomineerd voor “The European Community Design Prize”. De onderneming gaat op dat elan verder. Alle zitmeubilair van het Vlaams Parlement in Brussel zijn door Durlet gemaakt.

In 2007 werd Durlet daarom opnieuw gelauwerd met het behalen van de Henry Van de Velde Award. voor bedrijf, omdat “het al jaren model staat voor de introductie van design als onderdeel van de bedrijfsstrategie, en bovendien één van de eerste ondernemingen was in België die de economische meerwaarde van design ingezien heeft en bijgevolg op dit gebied een pioniersrol vervuld heeft”. Durlet mag hier trots op zijn.

Samen kijken wij er naar uit om ook in de toekomst op dit ingeslagen pad verder te gaan.